2012. február 14. 23:10, kedd

VETERÁNOK ÉS ÚJONCOK EGYÜTT A MASS EFFECT 3 DEMÓBAN

A „Take Earth Back” CG trailerének premierje február 19-én, vasárnap lesz az AMC “The Walking Dead” sorozatának legújabb epizódjában
A BioWare első csapása a föld visszavételéért indított háborúban: veteránok és újoncok együtt a Mass Effect 3 demóban

EDMONTON, Alberta, 2012. február 14. – Shepard parancsnok, számos ütközet harcedzett veteránja rád is számít a Föld visszavételéért folyó ütközetben! A BioWare, az Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) divíziója ma bejelentette a Mass Effect™ 3 demójának megjelenését Xbox 360® videojáték és szórakoztató rendszer, PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszer, illetve PC platformokra. A Mass Effect 3, 2012 egyik legjobban várt játéka, a legkorszerűbb külső nézetű akciót széles körű testreszabhatósággal, mozis hangulatú betétekkel és látványos helyszínekkel elegyíti. A demó ebből kínál ízelítőt, dörzsölt N7 veteránoknak és újoncoknak egyaránt. A BioWare arra törekedett, hogy a Mass Effect 3 mindazt nyújtsa, amit a visszatérő játékosok joggal várnak tőle, de azokat se riassza el, akik ezen a ponton kezdik a sorozattal való ismerkedést.

A megjelenés felvezetésének részeként a BioWare ma azt is bejelentette, hogy a Mass Effect 3 új, „Take Earth Back” (Vedd vissza a Földet) című előzetese az AMC nagysikerű, „The Walking Dead” címmel futó poszt-apokaliptkus horror-sorozatának vasárnapi epizódjában debütál.*

– Rendkívül büszke vagyok arra, amit a csapat a Mass Effect 3 játékkal elért, és már alig várom, hogy a rajongók a demó jóvoltából világszerte megtapasztalhassanak valami olyasmit, amihez hasonlóban még sosem volt részük – mondta Casey Hudson, a Mass Effect sorozat ügyvezető producere.

A Mass Effect 3 demójának nyitányában a Reaperként ismert ősi, idegen faj egyedei lerohanják a Földet, és szerepel benne egy szóló küldetés a hadjárat későbbi szakaszából is. Shepard parancsnok keresztnevét, nemét és külsejét ki-ki tetszése szerint választhatja meg. Ezek a döntések Shepard hátterét is meghatározzák, és alapvető hatást gyakorolnak a dinamikusan változó játékmenetre, melyben a játékos karaktere rendelkezik az összes olyan ismerettel, mellyel a sorozat előző két epizódja felvértezte. A Mass Effect 3 háromféleképp teszi átélhetővé a felhasználó számára a Földért vívott ütközetet: az „akcióorienált” (Action) megközelítés a küzdelemre összpontosít, és előkészíti a terepet az interaktív animációk formájában kibontakozó döntésekhez. A „történetcentrikus” (Story) közelítés lényegét a párbeszédek jelentik, ezért a küzdelmek valamivel könnyebbek, az „akció-szerepjáték” (Action RPG) mód pedig a jól ismert Mass Effect élményt kínálja: a döntések felelősségét és a kiélezett összecsapások izgalmát gyúrja egybe. A beállításokon játék közben bármikor változtatni lehet – ez az opció természetesen a demóban is rendelkezésre áll. A Mass Effect 3 mindemellett az első olyan megjelenés előtti demó, mely támogatja a Kinect™ for Xbox 360 hangfelismerő funkcióját.
A demóban kipróbálható a Mass Effect 3 új, többszemélyes játékmódja is. A Mass Effect 3 a sorozat első olyan epizódja, amely – a Galaxy at War rendszer** elemeként – addiktív és szórakoztató kooperatív módot vonultat fel, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a többszemélyes módban elért eredményeiket a szóló hadjáratban is a galaxis javára fordítsák. A demó kooperatív összetevője 2012. február 17-én aktiválódik. Azok a játékosok, akiknek van aktív Battlefield 3™ online belépőjük, már a mai naptól*** hozzáférhetnek a program többszemélyes komponenséhez.
A Mass Effect 3 játékosainak totális háborúban kell megmenteniük a galaxist a Reapereknek nevezett ősi, idegen fajtól, a sok csatát megjárt Shepard parancsnokot alakítva, aki bármire kész a legyőzhetetlennek tűnő ellenség megfékezése érdekében. A játékosok maguk dönthetnek arról, kiket vesznek maguk mellé a harcedzett elitharcosok közül, milyen kapcsolatot építenek ki velük, és hogyan használják képességeiket és fegyverzetüket a Földért vívott ütközetben.

A világ 100 legnevesebb viszonteladója által nemrég 2012 egyik legjobban várt játékának minősített, a Spike TV VGAs rajongói szavazásán 2012 első Nagy Durranásának megszavazott Mass Effect 3 már rendelhető az akcióban érintett magyar viszonteladóknál. Akik előrendelik,**** a létező legmodernebb fegyverzet és páncélzat birtokában vághatnak bele a galaktikus háborúba. A program Xbox 360® videojáték és szórakoztató rendszer, PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszer és PC platformokra jelenik meg március 9-én. További Mass Effect 3 információkért látogass el a http://www.masseffect.com webcímre; kövess minket Twitteren a http://www.twitter.com/eahungary címen, és lájkolj a Facebookon: http://www.facebook.com/masseffect.hu!

* A konkrét adásidőt lásd a lakhely szerint illetékes műsorszolgáltató programjában.

** A Mass Effect 3: Galaxy at War összetevő aktiválása a minden Mass Effect 3 játékcsomagban megtalálható online hozzáférési kóddal történik A Mass Effect 3 online hozzáférés kód Xbox 360 és PlayStation 3 platformra külön is megvásárolható.

*** Bizonyos feltételekkel és korlátozásokkal. A korai hozzáférés feltételei platformtól és/vagy lakhelytől függően eltérhetnek. További információ: www.masseffect.com

**** Bizonyos feltételekkel és korlátozásokkal. További információ: http://masseffect.bioware.com/me3/game/preorderbonus...

A BioWare-ről
A BioWare az EA részlege; minőségi multiplatform szerep-, MMO közösségi, ingyenesen játszható és stratégiai videojátékok készítője, mely emlékezetes karakterekkel benépesített, hatalmas és bejárható világairól híresült el. 1995 óta számos világsikerű játékot készített; ezek közé tartozik a Baldur's Gate™, a Neverwinter Nights™ a Star Wars®: Knights of the Old Republic™, a Jade Empire,™ a Mass Effect™ és a Dragon Age™ is. Az albertai (Kanada) Edmontonban, a quebeci Montrealban, a texasi Austinban, a virginiai Fairfaxben, a kaliforniai San Franciscóban, Los Angelesben és Sacramentóban, továbbá az írországi Galway-ben működik.

2008-ban a BioWare-t felvásárolta a világ piacvezető elektronikus szórakoztatóipari tartalomforgalmazója, az Electronic Arts. 2011-ben az Electronic Arts létrehozta a BioWare márkát, mely az EA Games, az EA SPORTS™ és az EA Play mellett működik. További BioWare információk: www.bioware.com vagy kövess minket Twitteren: www.twitter.com/biofeed, illetve csatlakozz a regisztrált rajongók sokmilliós táborához a http://social.bioware.com. weboldalon!

Az Electronic Artsról
Az Electronic Arts (NASDAQ:ERTS) globális piacvezető az interaktív szórakoztató tartalmak területén. A termékcsaládjaihoz tartozó játékokat hagyományos formában és online szolgáltatásként egyaránt kínálja az internethez kapcsolódó játékkonzolok, személyi számítógépek, mobiltelefonok és táblagépek tulajdonosainak. Az EA több mint 100 millió regisztrált játékost tart nyilván, és 75 országban vannak kirendeltségei.

A 2011-es gazdasági évben az EA nettó árbevétele elérte a 3.6 milliárd dollárt. A kaliforniai Redwood Cityben székelő cég olyan nagysikerű játéksorozatokról ismeretes, mint a The Sims™, a Madden NFL, a FIFA Soccer, a Need for Speed™, a Battlefield és a Mass Effect™. Bővebb információk a cégről a http://info.ea.com webcímen.

A BioWare, a Mass Effect, a Jade Empire és a Dragon Age védjegyek az EA International (Studio and Publishing) Ltd. tulajdonát képezik. A Battlefield 3 az EA Digital Illusions CE AB tulajdonát képezi. Az EA SPORTS, a The Sims és a Need for Speed az Electronic Arts Inc. védjegyei. A John Madden, az NFL és a FIFA bejegyzett birtokosaik tulajdonát képezik, felhasználásuk engedéllyel történik. A „PlayStation” a Sony Computer Entertainment Inc bejegyzett védjegye. Az Xbox és az Xbox 360 a Microsoft cégcsoport védjegyei, felhaználásuk a Microsoft licence alapján történik. Minden más védjegy bejegyzett birtokosa tulajdonát képezi.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!