2012. január 10. 17:24, kedd

FINAL FANTASY XIII-2 MAGYARORSZÁGON!

Minden, ami a hazai Final Fantasy XIII-2 megjelenéssel kapcsolatos. Exkluzív, eddig sehol nem olvasott bejelentésekkel megfűszerezve!
Ha jól sejtem, nem kell bemutatnom senkinek a Final Fantasy nevet – aki egy kicsit is otthon van a japán szerepjátékok világában, az tudja, hogy ez a cím annak idején egyet jelentett a legmagasabb minőséggel. A sorozat 1987-ben indult útjára, amolyan „ez lesz a cég utolsó próbálkozása” jelleggel. Szerintem akkoriban maga Hironobu Sakaguchi, a Final Fantasy megálmodója sem gondolta volna, hogy ekkora sikereket arat majd a műve! Hatalmas eladásokkal büszkélkedhettek szinte minden résznél, természetesen kőkemény hasznot hozott mindegyik. Közben a sorozat felnőtt, bejárta az egész világot, s annak minden táján hasonló fogadtatásban részesült. Mára viszont sajnos valami megváltozott – sokan Sakaguchi távozását hozzák fel, mások a japán játékcégek nyugatra kacsintgatását tartják elsődleges oknak. Bármi is váltotta ki ezt a változást, be kell látnunk, az utóbbi időkben valami valóban nincs rendben Final Fantasy-téren.

A Final Fantasy XIII a kritikusok szemében a korábbi részekhez képest elhasalt és ha ez nem lenne önmagában elég gyászos, még a rajongóknak is csalódást okozott. Na persze nem arról beszélünk, hogy élvezhetetlen produktumot kaptunk, csupán annyi volt a gondunk, hogy ez már nem az a játék volt, amit elvártunk egy ilyen erős szériától. Belemehetnénk a részletekbe, de inkább nézzünk körbe, hogy teljesített itthon néhány médiában a tizenharmadik rész.

Final Fantasy XIII kritikák (2010)

576 KByte (Grath) - 9 pont
"A Final Fantasy XIII igen érdekes játék lett – bizonyos szempontból a Final Fantasyk esszenciája, egy csaknem tökéletes összegzése a PS1-es korszaknak és a tizedik résznek. Egy lebilincselő kaland, remek hősökkel, pörgős harcokkal és fantasztikus audiovizualitással. Néhány téren azonban a játéktervezők mellényúltak, és a túlzásba vitt (vagy inkább el nem leplezett) linearitásnak köszönhetően így hatalmas támadási felület nyílt a játék oldalán. Én megértem, hogy lesznek olyanok, akiknek nem fog bejönni – de aki a korábbi részeket is szerette, aki a mostani jRPG-felhozatal klisétengerétől hányingert kap, az remekül fog szórakozni. A Final Fantasy ugyanis sosem a városokról szólt, meg a random civilekkel való párbeszédekről. A Final Fantasy mindig teremtett egy világot, amiben érdemes és élvezetes volt elveszni – és ilyen értelemben az új rész is maximálisan megérdemli a nevet! Nagy kár lenne, ha véget érne a mese… "

Gamer365 (Oldern) - 8.5 pont
"A Final Fantasy XIII egy dolgot követel a vele játszó játékostól: egy nagyjából 15 órás befektetést. Annyira van szükség, hogy a csapat és a harc végleges formájába beálljon, hogy az egész magasabb fordulatszámra kapcsoljon: addig legfeljebb a történet és a "vajon milyen káprázatos helyszín következik EZEK után?"-érzés viheti előre az egyszeri játékost. Ami utána következik, az viszont a generáció legkiforrottabb, legjobban összerakott jrpg-s élménye, és egyben az egyik legkülönlegesebb kaland, amivel az elmúlt évek alatt találkozhattunk."

PlayStation.Community (Savage) - 8 pont
"A Square Enix célja egyértelműen az, hogy a játékuk szélesebb közönséghez juthasson el, és ugyanúgy elkápráztassa a régi motorost, mint az JRPG-kkel ismerkedni mostanában vágyót. Ez jó eséllyel sikerülni is fog nekik, ugyanis a Final Fantasy XIII egy valóban fantasztikus akciójáték, egy izgalmas utazás megannyi tájon át, ami sajnos annyira száguld, hogy észre se veszi a kihagyott lehetőségeit. A fő sztorivonal minden perce a képernyő elé fog szegezni, minden bossharcnál hevesen fog verni a szíved. Csalódni akkor fogsz, ha a régi részeket várod új köntösben, olyan JRPG-t, amibe mélyen bele lehet merülni. A XIII a Final Fantasy-k új korának előfutára, egy friss, hibrid műfaj merész prototípusa. Megfelelő tartalommal a generáció egyik meghatározó játéka lehetett volna, ehelyett be kell érnie az idei évvel. Reméljük, a változás szele legközelebb többet hoz, mint amennyit elfúj."

Gamekapocs (Ca$h) - 8.8 pont
"A Final Fantasy XIII egy rendkívül merész próbálkozás volt arra nézve, hogy megreformálja a sorozatot. Szerintem ez maximálisan sikerült is neki, annak ellenére, hogy nem tudtak olyan maradandóan nagyot alkotni, mint mondjuk a VII, vagy a X esetében. De akik játszottak ezekkel a részekkel pontosan tudják, hogy ez szinte lehetetlen is lenne. A legújabb Végső Fantázia csodálatos utazás egy varázslatos világba, izgalmas történettel, döbbenetes látványvilággal, szerethető karakterekkel prezentálva, egy igazi vérfrissítés a sorozatban. Emlékezetes darab, kár lenne kihagyni, főleg a PS3 tulajoknak."

PC Dome (Madrac) - 9 pont
"Összességében kicsit felemás élményeket hagyott bennem a Final Fantasy XIII. A történet nem rossz, de viszonylag sok a felesleges moralizálása a karaktereknek és még a sorozathoz képest is nagyon kötöttek a lehetőségeink az elején. Ennek ellenére mégis jó a játék, remek harcrendszerrel és lélegzetelállító grafikával. Minden JRPG rajongónak kötelező darab, de akik nem lelkesednek túlságosan a japán dolgokért, lehet, hogy nem találják meg a számításukat benne."

Játékok.hu (shifty) - 9 pont
"A játék lassan kapcsol magasabb fokozatra, ahhoz, hogy a tizenhármas epizód valódi arcát megmutassa, közel tizenöt órát már előtte kell töltenünk, de ha kellően kitartó vagy, akkor idővel elnyered méltó jutalmadat: egy brilliáns harcrendszerrel, pazar, egyedi látványvilággal, néhol bukdácsoló, de kellően erős koncepcióval, felejthetetlen audiovizuális utazással és sajátos stílussal felvértezett játékot kapsz, ami linearitása ellenére örök emlék marad, és életünk végéig beszélni fogunk róla."

Final Fantasy XIII-2

Sokan fogták a fejüket, mikor kiderült, hogy a Square Enix nem hagyja pihenni a XIII világát és ismert szereplőit – 2011-ben hivatalosan is leleplezték a közvetlen folytatást. Ma már ott tartunk, hogy a játék Japánban útjára indult, hazánkban már hódítanak az előrendelhető csomagok, hisz itthon februárban érkezik Final Fantasy XIII-2.

A Square Enix ezzel a folytatással remélhetőleg nem lő félre, az eddigi jelek arra utalnak, hogy tanultak a hibákból és egy sokkal jobb folytatással leszünk gazdagabbak jövő hónapban. Japánban igen jól fogadták a kritikusok, meglehetősen magas pontszámokkal osztottak ki, sőt több esetben is maximális értékelést kapott. A cég úgy látszik nem bízza a véletlenre, ez meglátszik marketing szempontból is – talán soha nem láttunk ennyi videóelőzetest egy Final Fantasy részből sem. De ha meg szeretnénk vásárolni, akkor is több opció áll a rendelkezésünkre, hisz rengeteg extra változattal találkozhatunk, némi fejtörést okozva ezzel a fanatikus gyűjtőknek.

És akkor most jöjjön minden, ami a hazai Final Fantasy XIII-2 megjelenéssel kapcsolatos!
A játék magyar forgalmazója, a CNG.HU Kft. is készül a Final Fantasy XIII-2 magyar megjelenésére!
A PS3/X360 platformokra érkező játék minden ismert konzolos viszonteladói hálózatban kapható lesz.

Az 576 (Comgame) hálózat a forgalmazóval közösen kiemelt akcióval is kedveskedik a sorozat rajongóinak.

A normál változat előrendelői ingyenes, úgynevezett előrendelői csomaghoz jutnak hozzá:
- Final Fantasy XIII-2 limitált fémdoboz
- exkluzív DLC csomag
- küzdj meg Omega-val, a Final Fantasy játékok egyik leghíresebb főellenfelével, hogy legyőzése után választható csapattársként használhasd!
- Serah alternatív öltözéke
- Noel alternatív öltözéke
- Episode i: a novella, melyből megtudhatod, hogy mi történt közvetlenül a Final Fantasy XIII befejezése után
- exkluzív gyűjtői művészeti kártyák
Az 576 (Comgame) hálózatában emellett kapható lesz a játék rendkívül ritka, Crystal Edition változata és a gyűjtőknek szánt Limited Collector’s Edition kiadás is.

A Final Fantasy XIII-2 Limited Collector’s Edition tartalma
- Final Fantasy XIII-2 játékszoftver
- egyedi, kagyló alakú játék-tok
- zenei CD: a játék zeneszerzőinek válogatása a játék legfontosabb zeneműveivel
- „a FINAL FANTASY XIII-2 művészete” művészeti album: a fejlesztés során készült művészeti kompozíciókkal
- 6 db gyűjtői képeslap a játék főszereplőinek nagyfelbontású renderelt képeivel
- nagyfelbontású, lentikuláris (3D hatású) Lightning kép
A Final Fantasy XIII-2 Crystal Edition tartalma
- Final Fantasy XIII-2 játékszoftver
- exkluzív gyűjtői díszdoboz
- prémium digipak csomagolású, 4-lemezes FINAL FANTASY XIII-2 zenei gyűjtemény
- exkluzív, SQUARE ENIX PRODUCTS sorozatú FINAL FANTASY XIII-2 póló. máshol soha nem lesz elérhető!
- „a FINAL FANTASY XIII-2 művészete” művészeti album: a fejlesztés során készült művészeti kompozíciókkal
- 6 db gyűjtői képeslap a játék főszereplőinek nagyfelbontású renderelt képeivel
- nagyfelbontású, lentikuláris (3D hatású) Lightning kép
Nyomás előrendelni!
De a történetnek még nincs vége - jöjjön két, eddig sehol máshol be nem jelentett, azaz GlobalGame exkluzív információ!

Megtudtuk, hogy hazánkban várhatóan két magazin is tervezi címlapra tenni a Final Fantasy XIII-2 játékot!

Minden 576 (Comgame) hálózatban előrendelő, illetve a játékot megjelenés napján megvásárló vevő részt fog venni egy nyereményjátékban, melynek főnyereményei brutális, gyűjtőknek kötelező Final Fantasy XIII-2 ajándékok:
- 1 db Lightning figura (21 cm magas, Play Arts gyártmány)
- Limited Edition Original Soundtrack (4 CD + 1 DVD)
A nyereményjáték hamarosan felkerül az 576.hu weboldalra, ahol a részvételi feltételekről is lehet bővebben olvasni.
Az említett magazinokat viszont sajnos nem árulhatjuk el - figyeljétek majd az újságárusokat!

Megjelenés: 2012. február 3.

G.G. KenChi

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2012. január 19. 20:04, csütörtök

Akkor azt hiszem maradok a normál kiadásnál. Az ottani extrák vonzóbbak, meg különben is ki fog zenét hallgatni mikor játszani kell? :D Köszi a választ!

2012. január 18. 20:24, szerda

Sajnos a "Crystal Edition" már elfogyott az 576 üzletében előrendelésben mind. :(
És bizony a normál csomag előrendelői verziója nincs benne a limitált verzióban!!

2012. január 18. 19:14, szerda

Jó kis játék lesz ez :D várom már :)
Egyébként az engem is érdekelne, hogy ha a limitált kiadást rendelem meg, akkor járnak-e azok az extrák amik a normál csomaghoz, mint pl: a novella, mert szívesen elolvasnám. Valamint a crystal edition is rendelhető lesz? Csak mert az 576 Webshopba csak a "sima" limited edition van kirakva.

2012. január 16. 22:57, hétfõ

Az már azért biztos nem fog az FF X-2 sorsára jutni szerencsére ^^

2012. január 14. 09:32, szombat

A Collector's Edition is tartalmazza a Normal kiadás előrendelői csomagját? Ha valaki tudja a választ, örülnék ha megosztaná velem! Köszi

2012. január 14. 03:26, szombat

Ezt még én is kipróbálnám :)

2012. január 13. 19:58, péntek

Hiába , a tizedik rész nagy áttörést okozott az életemben ( persze jó értelemben)
Szerencsére már nem kell sokat várni.

2012. január 13. 19:19, péntek

már nem kell sokat várni :)

2012. január 13. 15:59, péntek

Kíváncsi vagyok, remélem tényleg jobb lesz, mint az első.

2012. január 13. 13:49, péntek

Egyelőre kicsit szkeptikus vagyok vele kapcsolatban, de meglátjuk, mi sül ki belőle! :)

2012. január 13. 13:25, péntek

Én is nagyon várom, hogy játszhassak vele :)

2012. január 13. 06:52, péntek

nagyon szépen kidogozott játék! irigylem a konzolosokat! :(

2012. január 12. 22:54, csütörtök

Nagyon várom ezt a játékot az elődje nagyon tetszett, a látványvilág és az a hosszú játékmenet :) Final Fantasy XIII-2 Crystal Edition ez nagyon szép is lenne, ha a polcomon díszelegne :)